Breivik: Megaláztak a muzulmánok

2012.06.04. 20:10
A tömeggyilkos norvég Anders Behring Breivik azt vallotta hétfőn a bíróságon, hogy gyerek- és fiatal korában több megalázó élménye volt muzulmánokkal kapcsolatban, amivel azt sugallhatta, hogy ezek az incidensek közrejátszottak szélsőséges jobboldali, rasszista beállítottsága kialakulásában.

Hétéves korában - vallotta -, barátjának török apja tönkretette a biciklijét, 15 éves korában pedig megpofozta egy pakisztáni metróvezető, mert kívülről kapaszkodva utazott a járművön. Breivik, aki tavaly július 22-én 77 embert gyilkolt meg Oslóban és környékén, egy sor ilyen panaszt olvasott fel apró betűkkel akkurátusan teleírt papírlapokról.

Egy közeli barátját például megfenyegette 1995-ben egy koszovói albán származású fiatal, miközben vonatra várakozott, és azt is hallotta, hogy egy másik barátjának a húgát késsel megvágták az arcán. Ez utóbbi esetről nem tud többet, de a muszlimokat okolja érte.

Amikor az egyik bíró megkérdezte, hogy vannak-e pozitív tapasztalatai mohamedánokkal kapcsolatban, azt válaszolta, hogy szerinte "az egyik jó dolog az állhatatos hűségük".

A hétfői meghallgatáson a védelem vonultatta fel érveit, beleértve szakértő tanúk kikérdezését.
A per várhatóan június 22-én ér véget ítélethirdetéssel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla