Eszter, Eliza
EUR 382,51 Ft
USD 356,67 Ft
14 °C
24 °C

Breivik napi átlag hét órát WoW-ozott

2012.06.06. 20:31

Három hónapon keresztül naponta csaknem hét órát töltött internetes szerepjátékkal a 77 ember meggyilkolásával vádolt Anders Behring Breivik.

Az oslói ügyészség szerint Breivik naponta átlagosan 6 órát és 50 percet töltött a World of Warcraft nevű sokszereplős internetes szerepjátékkal 2010 novembere és 2011 februárja között, mielőtt nekilátott megtervezni az oslói robbantást és a mészárlást Utoya szigetén.

Az oslói bíróságon egy tanú elmondta: akkoriban időnként előfordult, hogy naponta 16 órán át játszott a World of Warcrafttel, és valószínűleg Breivik is ezt tehette. A rendőrség adatai szerint a tömeggyilkos az "Andersnordic" és a "Conservatism" beceneveket használta a játékban.

A vád képviselője többször próbálta faggatni Breiviket a gyilkosságokat megelőző játszási szokásairól, de a 33 éves vádlott vonakodott válaszolni ezekre a kérdésekre. "A World of Warcraftnek semmi köze július 22-hez. Az ügyészség csak nevetségessé akar tenni" - mondta a bíróságon Breivik.

Svein Holden ügyész a meghallgatás utáni sajtótájékoztatón elmondta, anélkül, hogy a játékot okolná, az volt a célja, hogy rávilágítson a Breivik vallomásaiban lévő ellentmondásokra és a vádlott elmeállapotára. Holden szerint ugyanis Breivik azt vallotta, hogy 2006 és 2008 között szinte szünet nélkül játszott a World of Warcrafttel. Máskor viszont azt állította: 2007-ben szinte minden idejét lekötötte, hogy megírja nagyjából 1500 oldalas ideológiai nyilatkozatát, aminek a 2083: Európai Függetlenségi Nyilatkozat címet adta.

Anders Behring Breivik nem tagadja, hogy megölt 77 embert, de nem tartja bűnösnek magát. Azt mondja, azért gyilkolt, hogy megvédje Norvégiát az iszlám befolyásától, a bevándorlóktól és a multikulturalizmustól.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla