Erik, Alexandra
EUR 382,86 Ft
USD 364,13 Ft
9 °C
23 °C

Breivik elmebetegen is börtönben maradhat

2012.06.07. 23:27

Akkor is börtönben marad a norvég tömeggyilkos, Anders Behring Breivik, ha elmebetegnek nyilvánítják, jelentette be az ország egészségügyiminiszter-helyettese.

Ha beszámíthatónak ítélik, 21 év börtönt kaphat, ami öt évenként korlátlan ideig meghosszabbítható. Ha viszont elmebetegnek nyilvánítják, kkor pszichiátriai intézetbe kerülne, ami Norvégiában máris erős ellenérzéseket váltott ki.

Robin Koss egészségügyiminiszter-helyettes szerint ugyanakkor még utóbbi esetben sem hagyja el a börtönt, hanem azt kiegészítik egy pszichiátriai szárnnyal. Ehhez ugyan szükség van a parlament jóváhagyására, az azonban formális dolognak számít - állította a miniszterhelyettes.

A döntés mögött az állhat, hogy a hatóságok úgy vélik,  egyetlen norvég pszichiátriai intézet sem elég biztonságos Breiviknek. Az ítélet várhatóan július végén születik meg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek