Készen áll a választásokra Hugo Chavez

2012.06.10. 13:20

A venezuelai elnök jól van az orvosai szerint. Hugo Chavez szombaton esett át egy egészségügyi vizsgálaton, amivel a két hónappal ezelőtti kubai sugárkezelésének eredményét vizsgálták meg. A Reuters beszámolója szerint a vezetőnek az elmúlt években rögeszméjévé vált a betegsége.

000 Mvd6163523
Fotó: Leo Ramirez

„Egy pár órája végeztem. Minden teljesen rendben van” – jelentette be Chávez riporterek előtt, akiket az elnöki palotában fogadott. Elmondta, hogy nem csak az egészsége kicsattanó, de a kedélyállapota is igen jó. Arról nem nyilatkozott, hogy szüksége lenne-e további kubai sugárkezelésekre.

Chavez továbbra is indulni szándékozik az őszi választásokon, így a kampányához mindenképpen jó kondícióban kell tartania magát. Az elnök medencéjében tavaly találtak rákos daganatot, amit Kubában kezeltek, majd idén februárban egy újabb daganat miatt újra Kubába kellett látogatnia. Akkori beszámolója szerint az állapota kielégítő volt, de ellenlábasai szerint az elnök egyáltalán nem örvendett olyan jó állapotnak, mint az hivatalosan állítják.