Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Elnapolták a bizonyítást a Mladić-perben

2012.06.18. 22:02

Határozatlan időre elnapolták hétfőn a bizonyítási eljárás megkezdését a Ratko Mladić elleni perben, a délszláv háborúk során elkövetett súlyos, büntetendő cselekmények ügyében eljáró hágai ENSZ-törvényszéken. A boszniai szerbek egykori katonai parancsnokát emberiesség elleni, valamint háborús bűncselekményekkel vádolják. Vele szemben a legsúlyosabb vádpont az 1995 júliusi srebrenicai vérengzéssel, nyolcezer muzulmán lemészárlásával kapcsolatos.

A most hetven éves Mladićot tavaly májusban tartóztatták le a szerb hatóságok, majd kiadták Hágának. Mladić büntető pere ez év május 17-én kezdődött, és bár a bizonyítási eljárást az eredeti tervek szerint már május 29-én meg kellett volna kezdeni, azt rögtön a tárgyalás kezdetén áttették június 25-re, jövő hétfőre.  A védelem azonban május 31-én ennél jóval hosszabb, féléves halasztást kért, arra hivatkozva, hogy egyfelől nem volt elég ideje áttanulmányozni a terjedelmes vádiratot, másfelől pedig a hágai törvényszék mellett működő ügyészség kezében levő bizonyítékok ismertetése tekintetében szabálytalanságok történtek. Az eljáró ügyész elismerte ugyan, hogy előfordultak hibák, de ettől függetlenül ellenezte a bizonyítási eljárás elhalasztását.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek