Kritikus az Ógyallán meglőtt férfi állapota

2012.06.18. 09:45 Módosítva: 2012.06.18. 09:46
Továbbra is kritikus annak a roma férfinak az állapota, akit Ógyallán lőtt meg egy városi rendőr, s további három társát megölte, egyet pedig könnyebben megsebesített. A férfi feleségének - aki szintén lőtt sebbel került a komáromi kórházba - állapotát sikerült stabilizálni.

A bumm.sk szerint mindkettejüket megoperálták, a férfinak a tüdejét lőtték át, és ez követelt sebészeti beavatkozást.

Az ügyben közben tovább folyik a rendőrségi vizsgálat, egyelőre nem tudni, hogy már sor került-e a J. Milan elleni vádemelésre.

Az ógyallai járőröket megerősítették, ugyanakkor a szlovák sajtót egy olyan hír járta be, miszerint az érintett romák rátámadtak a Pravda helyszínen információkat gyűjtő riporterére.

Az üggyel kapcsolatban az ujszo.hu azt írta, hogy több civil szervezet az etnikai-nemzetiségi gyűlölködés azonnali elutasítását kéri a szombati ógyallai tragédia kapcsán az államfőtől, a kormánytól, a parlamenttől és a közigazgatási szervektől.

A Roma Intézet, az Etnicitás- és Kultúrakutató Központ, a Szlovák Mediációs Intézet lépéseket sürget az egyre nagyobb romaellenesség miatt. Felszólítják a legfőbb közjogi méltóságokat, kísérjék figyelemmel az ógyallai család elleni támadás indítékának alapos kivizsgálását.

Az említett civil szervezetek szerint az egyre fokozódó gyűlölet jelei azok a hozzászólások is, amelyeket az ógyallai tragédiáról szóló hírekhez fűz az olvasók egy része. A felhívás megfogalmazói szerint az egyre nagyobb türelmetlenség láttán nem csoda, hogy növekszik a szélsőséges mozgalmak népszerűsége.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport