Kórházba vitték a görög kormányfőt

2012.06.22. 15:00 Módosítva: 2012.06.22. 15:04

Kórházba került Andónisz Szamarász görög miniszterelnök, írja a Bloomberg hírügynökség.

A héten kinevezett kormányfő hivatala megerősítette a hírt, mint írták, egy rutinvizsgálat során vették észre, hogy levált a retinája. Szamarászt várhatóan még szombaton megműtik.

A retinaleválás súlyos szemészeti probléma, amelynek során a szem fényérzékeny rétege leválik a helyéről (ez általában valamilyen ütés, mechanikus hatás eredménye, de spontán is történhet). Azonnali beavatkozás hiányában a retinaleválás eredménye akár vakság is lehet, ezért jellemzően műtéttel gyógyítják. Általában valamilyen módszerrel (például gáz szembe történő fecskendezésével) visszanyomják a levált retinát a helyére, majd lézerrel vagy fagyasztással rögzítik azt.

Antonisz Szamarasz
Antonisz Szamarasz
Fotó: Louisa Gouliamaki

Andónisz Szamarász szerdán este tette le a miniszterelnöki esküt, miután a jobbközép Új Demokrácia párt vezetőjeként megállapodott két baloldali párttal, a pánhellén szocialistákkal és a demokratikus baloldallal.

Az új kabinet négy nappal az előrehozott parlamenti választások után jött létre, a 300 fős parlamentben 179 képviselő támogatására számíthat.