Nyolcvanheten meghaltak az orosz áradásban

2012.07.07. 10:34

Legalább nyolcvanhét ember vesztette életét a dél-oroszországi krasznodari területre zúdult özönvízszerű esők okozta áradásban - közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szombaton. Az áldozatok többsége vízbe fulladt, de a terület székhelyén, Krasznodarban öt ember áramcsapásban veszítette életét.

A legfrissebb adatok szerint az ár mintegy ötezer házat, pincéket és gazdaságokat öntött el. Több helyen szünetel az áramszolgáltatás, 11 személyvonatot más irányba tereltek. Néhol a víz magassága fél méterrel meghaladja a vasúti töltések szintjét. A legsúlyosabb helyzet Gelendzsikben alakult ki, ahol számos utca vízben áll, kilenc ember veszítette életét, és 22 ezren maradtak áram nélkül. A legnagyobb oroszországi fekete-tengeri kikötőben, Novorosszijszkban nem működik az olajterminál, és a gabonaszállítmányok átrakodását is felfüggesztették.

Alekszandr Tkacsev, krasznodari kormányzó helikopterről szemlélte meg a katasztrófa sújtotta területet, majd vezetésével válságstáb ült össze. A tengerparti gyerektáborokban 7130 gyerek üdül, de Tkacsov szerint őket semmi sem veszélyezteti. Egy víz alá került gyerekkórházból viszont 400 gyereket kellett kimenekíteni.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma Moszkvából repülőgépet és helikoptereket küldött, amelyek mentőalakulatokat szállítanak az elemi csapás következményeinek elhárításában való segítségnyújtásra. Vlagyimir Pucskov tárcavezető közlése szerint a helyzet időközben stabilizálódott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport