Mladićot kórházba szállították

2012.07.12. 12:49

Kórházba szállították a Hágában háborús bűncselekmények elkövetésével vádolt Ratko Mladićot, miután arra panaszkodott, hogy nem érzi jól magát, írja a BBC. A Nemzetközi Büntetőbíróság egyik tisztviselője azt mondta, hogy csak megelőző intézkedésről van szó.

A boszniai szerbek egykori katonai parancsnokát népirtással, emberiesség elleni, valamint háborús bűncselekményekkel vádolják, összesen tizenegy vádpontban. Ha bűnösnek találják, életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújtható.

Hága, 2012. julius 9. Ratko Mladic, a boszniai szerb hadsereg háborús bűnökkel vádolt egykori főparancsnoka a tárgyalóteremben
Hága, 2012. julius 9. Ratko Mladic, a boszniai szerb hadsereg háborús bűnökkel vádolt egykori főparancsnoka a tárgyalóteremben

A vád első tanújának a meghallgatásával megkezdődött hétfőn a bizonyítási eljárás a Mladić elleni perben. A tárgyalás pénteken folytatódik, amennyiben a férfit elég egészségesnek találják.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!



  • Eladnék
  • Bankszámla