Elítélték a magyar kollégáját megölő londoni magyart

2012.07.18. 16:53
Gyilkosság miatt ítélte el a bíróság Bán Attilát, aki féltékenységből végzett a közeledését nem viszonzó Vass Tiborral. Bán egy angol lányt, Alice Adamst is meggyilkolt, róla azt gondolta, hogy viszonya lehet Vass-sal. A gyilkosság után a tetthelyen bujkált egy kivágott matracban.

Bűnösnek találta a londoni központi büntetőbíróság, az Old Bailey Bán Attilát, aki tavaly augusztusban 22 késszúrással végzett Alice Adamsszel és két késszúrással Vass Tiborral, jelentette a BBC. Bán a gyilkosság után két napig az ágy alatt bujkált a szobában, ahol a holttesteket is megtalálták.

A homoszexuális Bán féltékenységből végzett a nála tíz évvel fiatalabb áldozataival, mert azt gyanította, Vassnak viszonya van Adamsszel.

Bán vallomásából kiderült, hogy Vass iránt táplált érzelmei egyoldalúak voltak. Vass heteroszexuális volt. Az nem derült ki, hogy valóban volt-e viszonya Adamsszel.

Mindhárman egy reptéri hotelban dolgoztak a londoni Heathrow mellett. A gyilkosság után a szálloda dolgozói riasztották a rendőröket, mert egyikük sem jelent meg munkahelyén. A kiérkező rendőrök a szálloda egyik személyzeti szobájában találtak rá a holttestekre.

Bánt két nappal később, ugyanabban a szobában találták meg. Mint kiderült, a helyszínelés alatt is végig a szobában rejtőzött. Az buktatta le, hogy a gyilkosság felfedezésének másnapján frissítette Facebook-oldalát. "Szeretnék felébredni ebből a rémálomból" - írta.

A szálloda dolgozói ezután értesítették a rendőröket, akik a szoba újbóli átvizsgálásakor az ágy matracában megtalálták. Bán lyukat vágott a matrac oldalába, bemászott, és a lyukon keresztül szemmel tartotta a történéseket.

A bírósági tárgyaláson a nyomozás vezetője, John Finch tagadta, hogy a rendőrség hibázott, amikor a helyszíneléskor nem néztek be az ágy alá. "Többször vizsgáltuk az esetet a főnökséggel. Teljesen bizarr dolog, hogy valaki ezt tegye, hihetetlen" - kommentálta azt, hogy Bán az ágy alatt bujkált. Azt is mondta, hogy most se nézne be az ágy matracába.

Bánt gyilkossággal gyanúsították, ő beismerő vallomásában korlátozott tudatállapotban elkövetett emberölésben vallotta bűnösnek magát. Az Old Bailey végül gyilkosság miatt ítélte el. A büntetés mértékéről később határoznak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport