Kindertojáscsempészeket fogtak az USA-ban

2012.07.19. 23:16

Órákig várakoztattak és 15 ezer dolláros büntetéssel fenyegettek egy amerikai házaspárt, amiért kindertojásokat próbáltak becsempészni az Egyesült Államokba, írja a The Vancouver Sun. Chris Sweeney és férje hazafelé tartottak a kanadai Vancouverből seattle-i otthonukba, de a határnál kiderült, hogy a kanadai városban vett kindertojásokra importtilalom van az USA-ban, mert a bennük levő kis műanyag alkatrészek fulladást okozhatnak.

A határőr közölte a házaspárral, hogy tojásonként 2500 dollárra bírságolja őket, de ezután még két óráig nem engedték őket tovább.

Mike Milne, az amerikai vám- és határőrség szóvivője elmondta, a kindertojások behozatala évek óta komoly problémát okoz nekik főleg húsvét környékén. Milne szerint a határőrök évente mintegy 60 ezer kindertojást foglalnak le a határon, azonban a „csempészeket” általában ne szokták megbírságolni.

Sweeney szerint viszont a szabály teljesen értelmetlen. Elmondása szerint annak ellenére, hogy több ezer dolláros bírságot emlegettek a határőrök, a tojásokat végül elfelejtették lefoglalni, így szabadon hazavihette őket a családjának.