Pokorny tényleg gyilkolt az Indiai-óceánon?

2012.07.30. 13:19

Letartóztattak egy férfit egy brit vitorlázó ügyében, aki az Indiai-óceánon tűnt el – írta meg a Wales Online.

A 48 éves Sean Terrynek akkor veszett nyoma, amikor a Maldív-szigetek felől kormányozta a hajóját Madagaszkár felé egy világkörüli vitorlás úton. Terryről, aki azért kérte korai nyugdíjazását, hogy elmehessen az útra, utoljára június 18-án hallott a családja.

Egy héttel később  újra felbukkant a Finnegan, Terry 12 méteres hajója. Egy osztrák búvároktató, egy bizonyos Stefan Pokorny kormányozta a Seychelle-szigetektől délre található Coëtivy korallzátonynál, aki útközben csatlakozott Terryhez.

Pokornyt letartóztatták, és még a héten bíróság elé fogják állítani. Terry szóvivője szerint Pokorny a rendőröknek azt állította, hogy az egyetlen utastársa dührohamot kapott, és a tengerbe vetette magát a hajóról.

Judith Middleton szerint azonban Pokorny vallomásában több dolog nem stimmelt, például, hogy Terry szerinte éjjel, rossz időben ugrott le a hajóról, miközben a környék hajósai szerint nem volt rossz az idő. „Pokorny tapasztalt és erős búvárként csatlakozott Terryhez, ezért szeretne többet tudni arról a család, hogy miért nem tett többet Sean megmentéséért” – mondta Middleton. Hozzátette: érthetetlen, hogy Terry miért akart volna magával végezni, hiszen már nagyon várta, hogy a családjával tölthesse a karácsonyt.

Szintén gyanús, hogy a hajónapló és Terry két laptopja, amivel a családjával tartotta a kapcsolatot, hiányzott a hajóról, amikor az megérkezett a Seychelle-szigetekre.

A helyi rendőrség a lapnak elmondta, hogy Pokornyt őrizetbe vették az eltűnés nyomozásának idejére, és csütörtökön a bíróság előtt kell megjelennie. Ellene egyelőre nem emeltek vádat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport