12 év börtönre ítélték a csecsemőtolvajt

2012.07.31. 12:07

Tizenkét év börtönre ítélte a manhattani bíróság Ann Pettwayt, jelentette az AP. A most ötvenéves észak-karolinai nő 25 éve egy harlemi kórházból rabolt el egy újszülött kislányt, Carlina White-ot. Pettway sajátjaként nevelte a 19 napos korában elrabolt gyermeket.

Pettway februárban vallotta magát bűnösnek az emberrablásban. Akkor mesélte el az emberrablás részleteit. Az bűncselekmény idején, 1987-ben Connecticutban élt, onnan vonattal utazott New Yorkba. A harlemi kórházban nővérnek adta ki magát, így került hozzá a kislány, akit anyja magas láza miatt hozott be az ügyeletre. Pettway azt is elmesélte, hogy még nyugtatatgatta is White anyját, hogy nem lesz semmi baj.

Az eljáró bíró, Kevin Castel szerint Pettway "a szülők legrosszabb rémálmát hozta egy fiatal párra". Azért is megfedte a nőt, mert az 1987-es bűncselekmény után pánik tört ki, rengetegen kezdtek aggódni a gyermekrablások miatt. Pettway bűncselekménye miatt vezettek be szigorú biztonsági előírásokat a kórházakban.

Joy White, az elrabolt kislány édesanyja nyilatkozik a bíróság ítélete után.
Joy White, az elrabolt kislány édesanyja nyilatkozik a bíróság ítélete után.
Fotó: Andrew Burton / Reuters

A bűncselekményt amúgy az elrabolt lány oldotta meg. White gyerekként Nejdra Nance néven élt, de egyre inkább gyanús volt saját személyazonossága. Pettway azt bevallotta neki, hogy nem a saját lánya, de állította, hogy egy drogos nő önszántából adta örökbe.

White nem nyugodott bele, az eltűnt gyerekek nemzeti adatbázisában böngészve bukkant újabb nyomokra. Végül egy csecsemőkori képét azonosította az oldalon, így talált rá igazi anyjára 2011-ben. A DNS-tesztek később igazolták, hogy rokonok.