Terrortámadás Groznijban, 4 halott

2012.08.06. 15:37
Az eddigi adatok szerint négyen - három orosz belügyi katona és egy civil - vesztették életüket hétfőn Csecsenföld fővárosában, Groznijban, amikor ismeretlen tettesek felrobbantottak egy páncélozott katonai járművet.

A merényletben három másik belügyi katona súlyos sérüléseket szenvedett, közülük kettő állapota életveszélyes.

A Groznij északi részén lévő repülőtéren állomásozó katonák járműve alatt egy közúti ellenőrzőpontnál lépett működésbe a robbanószerkezet - közölte Vaszilij Pancsenko, a belügyi erők szóvivője.

Ellentmondó információk érkeztek arról, hogy a járművet aláaknázták, vagy öngyilkos merénylet történt. Az Interfax orosz hírügynökség forrása szerint két öngyilkos merénylő hajtotta végre a támadást. Egyes feltételezések szerint a civil halott, akinek maradványait megtalálták a helyszínen, az egyik merénylő.

Az észak-kaukázusi hatóságok közölték, hogy a merénylet helyszínén még egy robbanószerkezetet találtak, amelyet sikeresen hatástalanítottak.

A merényletet az elkövetők annak az eseménynek az évfordulójára időzítették, amikor 1996. augusztus 6-án csecsen szeparatista erők visszafoglalták Groznijt az orosz csapatoktól.

Groznijban utoljára tavaly augusztus végén hajtottak végre terrortámadást, az akkori merényletben kilencen haltak meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport