Több mint 70 halott a Fülöp-szigeteki esőzésekben

2012.08.10. 06:16

Már hetvennél több halálos áldozata van a heves esőzések okozta súlyos áradásoknak a Fülöp-szigeteken - közölték pénteken a hatóságok. Legalább hét embert eltűntként tartanak nyilván.

Különösen súlyos a helyzet Manilában: a 15 milliós főváros területének több mint 80 százaléka víz alá került, néhol másfél méteres víz lepte el az utcákat. Egy kormánytag szerint a bajbajutottak számára létrehozott menedékhelyek megteltek, több mint 300 ezer ember zsúfolódott össze bennük.

A hatóságok becslése szerint az árvíz csaknem kétmillió embert érint. Mindnyájuknak szükségük van száraz ruhára, takarókra, matracokra, élelemre, ivóvízre és gyógyszerekre. A hatóságoknak mindez a birtokukban van, de meg kell szervezni a lakosság széles körű kitelepítését és a humanitárius segélyek szétosztását - mondta a kormányilletékes.

Hírügynökségi jelentések szerint Benigno Aquino, a szigetország államfője pénteken helikopterrel járta be az árvíz sújtotta területeket, de Manila közelében gépének kényszerleszállást kellett végrehajtania, mert a heves esőzések miatt rosszak voltak a látási viszonyok.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport