Meghalt három NATO-katona Afganisztánban

2012.08.19. 20:13

Vasárnap meghalt az afganisztáni nemzetközi biztonsági erők (ISAF) három katonája Kelet-Afganisztánban - közölte a NATO szóvivője. A katonai szövetség az elesett katonák állampolgárságát és az eset pontos helyszínét nem közölte. A katonák kilétéről a hazájuknak kell értesíteni a sajtót.

A Kelet-Afganisztánban szolgálatot teljesítő külföldi katonák többsége amerikai, de vannak közöttük más országok állampolgárai is. Az idén eddig a nemzetközi erők több mint 300 katonája esett el az országban, közülük 235-en voltak amerikaiak. Gyorsan növekszik azoknak a száma is, akiket afgán egyenruhát viselő merénylők ölnek meg. A NATO adatai szerint az idén 29 ilyen támadás volt, 39 külföldi áldozattal. Az esetek miatt Leon Panetta, az amerikai védelmi miniszter felhívta Hamid Karzai afgán elnököt, és megállapodott vele abban, hogy még szorosabbra vonják az együttműködést az amerikai és az afgán illetékesek között az ilyen támadások megelőzésére.

Az észak-atlanti szövetség kabuli szóvivője közölte, hogy vasárnap egy légitámadásban legalább két tucat tálib harcost öltek meg az ország északkeleti részében, Kunár tartományban. A tartományi kormányzó szerint a halottak száma az ötvenet is elérheti. A kormányzó szerint az egyelőre nem világos, hogy miért gyűlt össze ennyi tálib azon a félreeső területen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport