Szilvia
5 °C
16 °C

Moncsicsit csinált Jézusból a restaurátor

2012.08.22. 21:24 Módosítva: 2012-08-22 23:43:14

Tönkretett egy XIX. századi spanyol freskót egy jó szándékú idős hölgy, amikor engedély nélkül restaurálta - adta hírül a Telegraph. A 80 éves hölgy házilag akarta helyrehozni a spanyol Elias Garcia Martinez "Ecce Homo" című, kopásnak indult falfestményét. Az eredmény az lett, hogy teljesen tönkretette, felismerhetetlenné vált az értékes alkotás.

A képen egy 2010-es felvételen (bal szélen) még csak minimális eltérés látható az eredeti falfestményhez képest, csak néhány fehér falfoszlány látszik. A második képen már nagyon lekopott a festmény, de még mindig jobban néz ki, mint miután a hölgy kezelésbe vette, és egy szőrös kis manót készített a töviskoszorús Jézusból.

Tettére akkor derült fényt, amikor a festő unokája néhány hete adományt adott a spanyol Broja városának, ennek alkalmából megtekintették az alkotást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?