Tizenhat lövést adtak le a rendőrök a New York-i merénylőre

2012.08.25. 18:12
Az Empire State Building előtti lövöldözés során a rendőrök biztosra mentek és 16 lövéssel igyekeztek ártalmatlanítani az ámokfutót. A járókelőket nem szándékosan sebesítették meg.

Ketten meghaltak, kilencen megsebesültek egy péntek reggeli lövöldőzésben New York központjában. Egy 53 éves, Jeffrey Johnson nevű férfi előbb agyonlőtte volt kollégáját korábbi munkahelye előtt a 33. utcában, majd elsétált, és a közeli Empire State Buildingnél rendőrökkel keveredett tűzharcba. A gyilkost agyonlőtték.

Raymond Kelly, New York-i rendőrfőnök tájékoztatása szerint a férfit egy éve bocsátották el munkahelyéről, emiatt kezdett ámokfutásba egykori munkaadója előtt. A férfi egy volt kollégját lőtte fejbe, majd miután még egy lövést leadott rá, elsétált az az Empire State Building felé.

A fegyverest ártalmatlanító két rendőr összesen 16 lövést adott le a tűzharc során, hozta nyilvánosságra a New York-i rendőrfőnök. Michael Bloomberg, a város polgármestere szerint lövöldözésről készült videófelvételeken jól látható, hogy Johnson fegyvert rántott és a rendőrökre célzott, de az nem, hogy valóban sikerült is lőnie.

A rendőrség legfrissebb sajtóközleményében az áll, hogy a rendőrök fegyvereiből kilőtt golyók nem közvetlenül a járókelőket találták el, hanem különböző tereptárgyakat, és az azokon gellert kapó lövedékek sebesítették meg a civileket. Johnson lövései a vizsgálat jelenlegi állása szerint nem sebesítettek meg senkit, az ő lelkén egy gyilkosság szárad.

Pénteken este a rendőrség nyilvánosságra hozta az incidensről készült egyik videófelvételt. Ezen jól kivehető, ahogy Johnson egy nagy virágcserép mögé lép, és valamit (feltehetően fegyvert) fog a két, felé közeledő rendőrre.

A járókelők ezt látva kezdetk menekülni, Johnson pedig pár másodperc múlva összeesik, vélhetően a rendőrök fegyveréből kilőtt golyók találták el. A szemtanúk szerint Johnsont legalább három lövés érte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport