Telefonvicc miatt fordult vissza egy repülő

2012.09.06. 20:00

Visszafordítottak egy járatot és átvizsgáltak egy utast Philadelphiában csütörtökön, miután egy ismeretlen telefonáló figyelmeztette a hatóságokat, hogy veszélyes anyagot juttattak fel a Texasba tartó gépre. A telefonban megnevezték az anyagot szállító utast is, de a hívás végül tréfának bizonyult – írja az ABC News.

A US Airways gépét a leszállás után a repülőtér egy távoli részére irányították, ahol tűzszerészek és speciálisan kiképzett kutyák is átkutatták a járatot. A telefonban megnevezett utast rendőrautóval szállították el, majd átkutatták. Az utas látszólag nem aggódott, amikor a rendőrök felszálltak a gépre, de nagyon megdöbbent, amikor kiderült, hogy érte jöttek.

A hatóságok végül nem találtak semmi gyanúsat. Joseph Sullivan, a philadelphiai rendőrség főfelügyelője egy „elég csúnya trükknek” nevezte a téves telefonos riasztást. Szerinte az ügyet a rendőrség komolyan fogja kezelni, mivel a félrevezetés jelentős rendőrségi akciót váltott ki. A hívást Sullivan ostoba és felelőtlen dolognak, továbbá bűncselekménynek nevezte.

Mivel a hívás a rendőrségen kívül az FBI-hoz is befutott, az ügyet jelenleg a Szövetségi Nyomozóiroda vizsgálja. Richard Quinn, különleges ügynök szerint még nem lehet tudni, pontosan milyen vádakkal nézhet szembe a telefonáló.