Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Prostipletykák ellen küzd a volt német first lady

2012.09.09. 14:10 Módosítva: 2012.09.09. 14:22

A 39 éves Bettina Wulff, a februárban korrupciós vádak miatt lemondott Christian Wulff német államfő feleségének ügyvédje levélben figyelmeztette Günther Jauch tévés műsorvezetőt, amiért az nemrég ismét felelevenítette azokat a pletykákat, amelyek szerint korábban escortlány vagy prostituált lett volna, írja a német Bild.

A tévés azzal utasította vissza a vádakat, hogy 2011 decemberi show-jában nem hamis tényállítást közölt, csak rákérdezett a terjengő pletykákra. A Berliner Zeitung ugyanis akkor azt írta: az államfő korrupciós ügyeit kiteregető Bildnek van egy kész sztorija Bettina Wulff előéletéről a prostitúció világában, de ezt felső helyekről érkező nyomásra és az államfői hivatal iránti tiszteletből nem jelentetik meg. Jauch a show-ban azt kérdezte a Nikolaus Blometól, a Bild főszerkesztő-helyettesétől, hogy ez igaz-e, aki határozottan azt válaszolta: ez csak pletyka, aminek semmi valóságalapja nincsen.

A nő ügyvédje a Google-t is felszólította, hogy a keresőalkalmazásban szüntesse meg a neve mellett automatikusan felajánlott kiegészítéseket, amelyek a prostitúcióra utalnak. Ha ugyanis Bettina Wulff nevét valaki beírja a keresőbe, automatikusan megjelenik a "Bettina Wulff prostituált", "Bettina Wulff vöröslámpás" és a "Bettina Wulff múltja" kifejezés.

Kay Oberbeck, a Google észak-európai szóvivője válaszul azt közölte: öt hasonló esetben a Google már pert nyert. A keresőkifejezések kiegészítése ugyanis nem a Google-n múlik, hanem a beírt keresések gyakoriságán.

A januárban megbukott Christian Wulff még Alsó-Szászország kereszténydemokrata tartományi miniszterelnökeként kifejezetten népszerű politikusnak számított. A konzervatív szavazók közül viszont többen rossz szemmel nézték, amikor 2006-ban otthagyta addigi feleségét a nála tizenöt évvel fiatalabb csinos és sportos Bettináért.

Bettina Wulff, eredeti nevén Bettina Körner kommunikáció szakon végzett, fiatal korában egy borászatnál és egy fittnesteremben dolgozott majd PR-asszisztens és sajtós volt különböző cégeknél, köztük a Rossmannál. Korábbi élettársától 2003-ban született gyermeke, Christian Wulffal annak válása után 2008-ban házasodott össze és egy közös gyermekük született.

A Bettina jobb vállán látható tetoválás régóta foglalkoztatta a német közvélemény fantáziáját. A tetoválás először akkor vált láthatóvá, amikor Bettina még tartományi kormányfő férjével 2009-ben egy bochumi díjátadón jelent meg, és a válláról lecsúszott a stóla. Férje akkor azt mondta, ő kifejezetten menőnek találja a tetkót felesége vállán. Az ügy kínosabbá vált, amikor Christian Wulff államfő lett, de Bettina Wulff ezután hivatalos állami programokon is hordott olyan ruhát, amely nem fedte a vállát.

A prostitúcióval kapcsolatos pletykák és intrikák még valószínűleg 2006-ból származnak, ráadásul kereszténydemokrata körökből, Christian Wulff közvetlen környezetéből. 2004-ben csődbe ment a Hannover melletti Chateau am Schwanensee nevű bordély. Egy ott dolgozó prostituált akkor beszélt arról a nyomozóknak, hogy a hannoveri vásárok idejére mindig fölvettek erősítésnek lányokat, és akkor dolgozott náluk a "főiskolás Tina", aki állítólag Bettina Wulff volt. Főleg blogokon terjedtek ezután olyan, a vöröslámpás ház honlapjáról származó képek, amelyeken egy nő valamelyest hasonlított Bettina Wulffra.