Vasúti szerencsétlenség Erdélyben

2012.09.09. 00:11
Nyolc halottja van a Sepsiszentgyörgyhöz tartozó Kilyénben szombaton történt vasúti balesetnek, ahol egy pótkocsit vontató traktorba rohant egy személyvonat. A szerencsétlenségben hat személy szörnyethalt, egyikük az orvosok kezei között hunyt el a helyszínen, másik pedig az őt kórházba szállító helikopterben. Egy sérültet Brassóban ápolnak. Antal Árpád polgármester közölte: az áldozatok családjai anyagi támogatást kapnak a polgármesteri hivataltól. Ez az elmúlt évek egyik legsúlyosabb vasúti balesete Romániában.

A hatóságok szerint a traktor pótkocsijában 15-16 személy ült, többüknek azonban sikerült leugrani amikor a feléjük közeledő vonatot észrevették.

A pótkocsiban még többen voltak amikor a Marosvásárhely és Brassó között közlekedő személyvonat belerohant a vasúti átjárón szabálytalanul átkelő, krumpliszedőket szállító járműbe. A  traktor 78 éves sofőrje nem vette figyelembe a vasúti jelzést, és nem állt meg.

Helyszíni jelentések szerint az ütközés a pótkocsin ülő személyeket harminc méteres körzetben szórta szét. A sofőr egyébként sérülések nélkül úszta meg a balesetet. A vasúti forgalmat egyelőre lezárták ezen a vonalon, és nem tudni, hogy mikor szabadítják fel.

Háromszéken az idén két vasúti baleset is történt, halálos áldozata azonban egyiknek sem volt. Január 30-án Málnás közelében egy kamionba rohant a Beszterce és Bukarest között  közlekedő gyorsvonat. Július 8-án Kökös közelében a Brassóból Kézdivásárhelyre tartó szerelvény egy személyautót sodort el, melynek sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az elmúlt évek legsúlyosabb vasúti szerencsétlensége Iasi megyében történt 2009 augusztus 14-én. Ekkor 14 személy vesztette életét, ketten pedig súlyosan megsérültek amikor Brassó fele tartó Kék Nyíl gyorsvonat egy kisbuszba rohant.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport