Meghökkentő rablás Kaliforniában

2012.09.14. 23:07
Autóval tört be egy Apple-mintaboltba pár rabló Kaliforniában. A betörésről készült videó alapján már azonosították is őket.

A két férfi nem sokat bajlódott a tervezéssel, riasztórendszerek hatástalanításával és hasonlókkal, nemes egyszerűséggel a kirakaton át mentek Apple-termékeket lopni. Az akciót rögzítő biztonsági kamerák felvételein jól látható, ahogy a rablók autója behajt a kaliforniai Temeculában található mintaboltba. Az egyik utas kipattan belőle, összeszed pár telefont és számítógépet, miközben az autó vezetője kétségbeesetten igyekszik kitolatni az üzletből.

Ez nem ment annyira egyszerűen, és az autóval percekig kellett ostromolnia a kirakatot kivülről védő acélhálót. Végül sikeresen kihajtott az üzletből és társával együtt el is menekült, de nem sokáig nyomogathatta az okostelefonokat, mert a betörésről készült felvétel alapján azonosították őket, és már őrizetben is vannak.

A számítástechnikai eszközöket nagy lelkesedéssel begyűjtő férfi mellesleg tagadta, hogy részt vett volna a rablásban, amiből elég mínuszosan jöttek ki az autót vezető társával: az elrabolt áruk értéke akkor sem fedezte volna az autóban esett kárt, ha nem kellene visszaszolgáltatni azokat.