Pornóra akarták kényszeríteni a Szaddám-hasonmást

2012.09.14. 16:03

Egy irakiakból álló banda megpróbálta elrabolni, és arra kényszeríteni, hogy egy pornófilmben játssza el Szaddám Huszeint, állította a Daily Mailnek egy egyiptomi férfi, aki hasonlít a kivégzett iraki diktátorra.

Mohamed Bishr
Mohamed Bishr

Mohamed Bishr elmondása szerint a csoport arra készült, hogy a volt diktátor eddig soha nem látott erotikus videójaként árulja a felvételt. Az egyiptomi férfi a felkínált 333 ezer dollár (kb. 71,5 millió forint) ellenére is elutasította, hogy szerepeljen a filmben. Erre fenyegető telefonokat kapott, hogy változtasson álláspontján, vagy különben elrabolják.

„Három férfi, az övükön fegyverekkel, kirángatott az autómból, belöktek egy kisbuszba, aztán ütni kezdték a fejemet" – mondta kórházi ágyáról az al-Ahram egyiptomi lapnak. Utolsó emléke, hogy a férfiak egymással üvöltöztek, mielőtt kihajították a betonra.

A Times azt állítja, a férfi családja szerint a támadóknak iraki vagy szíriai akcentusa volt. Bishr elmondta, hogy többen látták az esetet, de túlságosan megijedtek ahhoz, hogy közbeavatkozzanak.

A 2006 decemberében kivégzett diktátor több hasonmást is tartott maga körül, hogy megtévessze a merénylőket. Bishr-t már korábban is összetévesztették Szaddám Huszeinnel Egyiptomban élő irakiak, akik pénzdíjat reméltek elfogásáért.

Az egyiptomi férfi fiai elmondták, hogy apjuknak négyszer kellett már elköltöznie, hogy elkerülje a támadásokat. Egyszer már rendőri védelmet is próbáltak kérni a férfinak a zaklatások miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport