Fekáliával írta a börtön falára, hogy szeretlek Magyarország

2012.09.17. 17:11

Egy örmény propagandaoldal, az animációs filmeket készítő Kill Dim is feldogozta az azeri baltás gyilkos történetét. A filmjeikben az azerieket kulturálatlan, bunkó, birkákkal együtt élő, minden sarokba odapiszkító figuráknak ábrázoló oldal nem ragaszkodik a történeti hűséghez. Az erősen demagóg filmben Safarov egy bokor alatt ver szét baltával egy alvó alakot (ez a jelenet a csoport egy korábbi filmjéből való, ahol egy katona egy céltáblául használt bábun vesz elégtételt).

A következő jelentben Safarov már magyar börtönben ül, ahol a falon a Fuck Hungary felirat áll, a börtönben pedig legyek döngenek egy kupac ürülék körül. Ezután egy azeri zászlós kéz ad sok pénzt egy EU-s feliratú kéznek, az a NATO-nak adja tovább a pénz egy részét, majd Magyarország is kap egy kicsit, és megnyílik Safarov börtöne.

Ő még búcsúzóul a saját fekáliájával a Fuck Hungary feliratot átrajzolja a cella falán I love Hungaryra, majd egy gépen megérkezik Azerbajdzsánba, ahol ünneplik, Alijev elnök fogadja, akinek aztán a csecsét is szopja a katonai parádé közben. Safarov lakást kap, ahol egy birkával él együtt, ott is odapiszkít a sarokba, aztán a birka ragadja a kezébe a baltát, miközben ő alszik.

A csoport oldalán több hasonló szellemű animációs film látható. Blogjukon azt írják, szatirikus filmeket készítenek az örmény és azeri katonákról, főként pedig a bunkó azeriekről. Facebook-oldalukat több mint ötezren lájkolták eddig.

Az örmény-azeri konfliktus az interneten is dúl. Safarov kiadása és kegyelemben részesítése után hekkertámadás érte az azeri elnöki hivatalt és számos más azeri honlapot. Örmény hekkerek akkor az azeri államfő honlapjára felrakták a Magyarországon meggyilkolt örmény katona fényképét.

Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek. Szerzs Szargszján örmény elnök aznap bejelentette, országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal.