Betiltották Katalin hercegné topless fotóit

2012.09.18. 14:05

Egy francia bíróság azonnali hatállyal megtiltotta a Kate Middletonról, a brit trónörökös Vilmos herceg feleségéről készült félmeztelen fotók közlését. A bíróság arra reagálva hozta meg a végzést, hogy a hercegi pár jogi lépéseket tett a képeket közlő Closer francia magazin ellen, mert az szerintük csorbítja a magánéletük sérthetetlenségéhez fűződő jogukat – írja a BBC.

A tiltó végzést kezdeményező jogász szerint a fotós intim, személyes helyzetekről készített fényképeket, amihez nem volt joga. A Closer jogásza ugyanakkor túlzónak tartja a pár reakcióját: a félmeztelen képek szerinte 2012-ben már nem nevezhetők sokkolónak, és azt is tagadta, hogy a fotós magánterületen tartózkodva készítette volna a képeket. A BBC-cikkben fotóillusztráció demonstrálja, hogy a kastély közterületről is jól látható.

A lapnak 24 órán belül át kell adnia Vilmoséknak a "képek eredetijeit". Ha azokat a lap újra publikálja, minden egyes esetért 10 ezer euró büntetést kell fizetnie. A képek szeptember elején készültek, amikor a pár a királynő unokaöccse, Lord Linley provence-i kastélyában tartózkodott. A képeket egyetlen brit lap sem közölte, az ír Daily Star szerkesztőjét azonban felfüggesztették, miután a lapban megjelentek Katalin hercegné topless fotói.