Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Gusztáv
-5 °C
4 °C

Bugár a Polgárok Házában

2012.09.24. 16:24

A szlovákiai magyar pártok közül korábban a Magyar Koalíció Pártja (MKP) – szombattól már Magyar Közösség Pártja, habár a névváltást még a hivatalos honlapnak nem sikerült lekövetnie – számított a Fidesz közeli partnerének, de a jelek szerint Bugár Béla Most-Híd pártja is közeledik a magyar kormányhoz.

Berényi József, az MKP elnöke, valamint két MKP-s európai parlamenti képviselő mellett Bugár is felszólal majd a Híd elnökeként a Polgárok Házában. A Hogyan tovább, felvidéki magyarság? címmel rendezett konferencián beszámolnak majd az Európai Parlamentnek a Beneš-dekrétumok ügyében benyújtott petíciót megtárgyaló szakbizottsági üléséről. A védnök Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Az egymással korábban meglehetősen kritikus szlovákiai magyar pártok hétfőn Pozsonyban aláírták a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala civil szervezettel együtt a Szlovákiai Magyarok Alapdokumentumát, amely egy alapelvrendszert, a szlovákiai magyarság legfontosabb törekvéseit rögzíti.

Ebben többek között kimondják, hogy a szlovákiai magyarság a magyar nemzet része, ugyanakkor tagjai egyben Szlovákia állampolgárai, az ország társadalmi, politikai és gazdasági rendszerének alkotói is. Bővebben>>>  • Vennék
  • Hírek