Négyszer meglőtték, videózta a golyózáport

2012.09.28. 13:24
Egy Afganisztánban szolgáló amerikai katona sisakkamerájával rögzítette, amikor tűzharcba keveredett a helyi ellenállókkal. A felvételen látszanak a körülötte záporozó sorozatok, majd pedig az is, ahogy a földön fekve próbál segítséget kérni a társaitól. Négyszer is eltalálták, de a golyóálló ruházat megvédte a testét.

Egy amerikai katona privát videója került fel két napja a youtube-ra, azóta több mint egymillióan megnézték, hogyan menekül az afgán hegyekben a rázúduló lövedékek elől.

A katona egységét őrjáratozás során érte támadás Kunar tartományban. Amíg a többiek leértek a géppuskatűz alá vett hegyoldalon, ő fedezte a csapatot. Fejkameráját akkor kapcsolta be, amikor elindult utánuk.

A felvételen jól látszik, hogy a meredek, nehéz terepen csak néhány métert tud ereszkedni, a golyózápor visszafordulásra kényszeríti.

A videóhoz fűzött szöveg szerint az alatt az egyetlen perc alatt, amíg menedéket talált egy sziklatömb mögött négyszer találták el, egy sorozat pedig kiszakította kezéből a fegyverét. A gránátlövő használhatatlanná vált.

A legdrámaibb rész mégis az, amikor a katona testét ért többszörös találat után, a sziklatömb mögött fekve kiabálva próbálja felhívni társai figyelmét magára, de nem jelentkezik senki.

A youtube-ra feltöltött szöveg szerint a katona végül maradandó sérülés nélkül úszta meg az esetet, a védőruházat felfogta mind a négy lövést.