Sárlavinát okozott a heves eső Spanyolországban

2012.09.29. 10:20

Szombat hajnalra hétre emelkedett az erős esők okozta dél-spanyolországi áradások halálos áldozatainak száma. Andalúziában és a szomszédos Murciában több faluban sárfolyam hömpölygött az utcákon, sok gépkocsi felborult, és összeomlott egy autópályahíd is.

Az első halálos áldozat egy 80 éves asszony volt, aki megfulladt a Málaga mellett lévő Álora településen. További két embert holtan találtak autójukban Cuevas de Almanzora településen, Almeriától északra. Murciában egy tízéves kislány és két férfi halt meg, mindhárman egy-egy autóban.

Péntek estére mintegy 600 embert menekítettek ki otthonukból Andalúziában, közülük egy szívbeteg férfit azonnal kórházba szállítottak, és ott halt meg. Málaga tartományban körülbelül 8000 embert vittek biztonságos helyre és több százan dolgoznak azon, hogy kijavítsák a károkat.

A spanyol meteorológiai szolgálat szerint pénteken átlagosan 245 milliméter eső hullott. Az előrejelzések szerint az ítéletidő folytatódik a térségben, habár a viharfelhők nagyobb része kicsit keletebbre mozdult el. A nagy eső előtt hónapokon át szárazság tombolt Spanyolország déli részén.