Mészárlásra készült egy spanyol egyetemen

2012.10.05. 18:41 Módosítva: 2012.10.05. 18:42

Terrorcselekmény gyanújával tartóztatott le a spanyol rendőrség egy 21 éves férfit Palma de Mallorca szigetén. A hatóságok szerint a férfi az amerikai Columbine Egyetemen történt mészárláshoz hasonló akciót akart végrehajtani a Baleár-szigeteki Egyetemen. A gyanúsított letartóztatásakor a rendőrök 140 kilogrammnyi, robbanóanyaghoz való alapanyagot is lefoglaltak – írja a BBC.

A férfi állítólag naplót vezetett, amiben leírta, hogy gyűlöli a társadalmat, és kész meghalni az általa kitervelt támadásban. A hatóságok úgy vélik, a gyanúsított már eltervezte, hogyan fog csőbombákat elhelyezni az egyetemen.

Montserrat Casas, az egyetem rektora úgy nyilatkozott, megkönnyebbült, amikor kiderült, hogy a hatóságoknak köszönhetően meghiúsult egy tragédia. Szerinte semmi jele nincs annak, hogy a férfi valaha is tanult volna az egyetemen, vagy bármilyen kapcsolatban állt volna az intézménnyel. Az iskola korábban fenyegető leveleket sem kapott. Az egyetemen jelenleg 16 000 diák tanul.

A rendőrség öt hónappal ezelőtt kezdett nyomozni az ügyben, amikor egy internetes kommentben valaki együttérzését fejezte ki a Columbine Egyetemen 12 tanulót és egy tanárt meggyilkoló diákokkal. A hatóságok szerint a férfi elzárkózott a közösségektől, és különösen gyűlölte az egyetemi hallgatók. Kezdetben fegyvereket akart vásárolni, de aztán úgy döntött, hogy bombákat fog készíteni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport