Huba
17 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Kim Dzsongun fokozná a harcot

2012.10.07. 07:38

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerint fokozni kell a harcot az országában "az ellenséges ideológia és kultúra beszivárgása ellen, amely mérgezi az emberek tudatát". Az elszigetelt sztálinista rezsim vezére a nemzetbiztonsági minisztériumban tett vasárnapi látogatásán beszélt. A minisztériumban felavatták Kim apjának, Kim Dzsongilnek a hatalmas szobrát.

Kim Dzsongun arra szólította a nemzetbiztonságiakat, hogy folytassák a leghatározottabb harcukat a láthatatlan ellenség ellen a láthatatlan fronton. És a megpróbáltatások ellenére is legyenek a végsőkig hűségesek a párthoz.

Kim Dzsongun biztos benne, hogy a minisztérium dolgozói "megakadályozzák az imperialista erőket" abban, hogy megfojtsák Észak-Koreát.

Feltételezések szerint a nemzetbiztonsági minisztérium működteti a hírhedt észak-koreai börtönöket, ahol a politikai foglyok raboskodnak. A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint az új phenjani vezetés Kim Dzsong Unnal az élén szorosabbra akarja fogni az ellenőrzést a nemzetbiztonsági szervek felett, hogy megerősítse hatalmát, miközben az ország súlyos élelmiszerhiánnyal küszködik, és külső segélyekre szorul.