Még mindig nem vágta agyon az áram David Blaine-t

2012.10.07. 19:31
Fáradtnak tűnik, de mosolyog David Blaine amerikai illuzionista, aki arra vállalkozott, hogy három napon át egymillió volt elektromos áram ölelésében áll. Blaine vasárnap érkezett mutatványa félidejéhez.

Három nap alvás és evés nélkül mesterséges elektromos viharban: az ellentmondásos illuzionista kísérletét ezrek nézik a helyszínen, a New York-i kikötőben, milliók pedig az interneten követik figyelemmel a nem mindennapi mutatványt. Blaine-nek helyi idő szerint hétfő estig kell kitartania. A 39 esztendős mágust korábban már élve eltemették, jégkockába fagyasztották, vízzel teli gömbbe zárták és egy hétig lakott üvegdobozban. Pénteken indult legújabb mutatványa azonban új távlatokat nyit meg tűrőképességében.

"Semmi étel. Csak állás, semmi ülés és semmi pihenés" - mondta a személyre szabott elektromos zuhanyra készülő illuzionista a mutatvány megkezdése előtt. Az elektromos viharban Blaine hat méter magas oszlopon áll és mindössze rozsdamentes acélból készült páncéloverálja, vastalpú csizmái és ketrecszerű sisakja védi a körülötte cikázó egymillió Volt elektromos áramtól. A 13 kilogramm súlyú különleges ruházatot úgy tervezték, hogy az áram könnyedén végigtáncolhasson a testén anélkül, hogy a bőréhez érne.

A bűvész a sisakján bedugott csövön keresztül iszik és biztonsági emberek figyelik, hogy ne érjen az arcához páncélba bugyolált ujjaival. Ez Blaine első mutatványa, amelyet az interneten is nyomon lehet követni.  A nagyközönség emellett részese is lehet az erőt próbáló kihívásnak: a mutatványnak otthont adó manhattani helyszín mellett Pekingben, Londonban, Sydneyben és Tokióban elhelyezett laptopokról is "meg lehet lepni" néhány Volttal a bűvészt.