Civileket ölt bosszúból a nigériai hadsereg

2012.10.08. 21:43

Polgári személyeket öltek meg a nigériai kormánycsapatok hétfőn az északkeleti Maiduguri városában, megtorlásul egy katonai őrhely elleni robbantásos merényletért.

Az AP riportere a kormányerők teherautóin több mint harminc holttestet látott. Szemtanúk szerint a katonák a városban 50 házat, továbbá üzleteket dúltak fel és gyújtottak fel, vaktában lövöldöztek civilekre.

A nigériai hadsereg egyik katonája szerint megtorolták a Boko Haram iszlamista fegyveres szervezet merényletét, amelynek következtében egy tiszt életét vesztette. Maga a hadsereg hivatalosan nem kommentálta a történteket.  Maiduguri a Boko Haram főhadiszállásának számít.

A Boko Haram - amelyet a hadsereg szektaként kezel - iszlám államot akar létrehozni Nigéria döntően muzulmánok lakta északi részében. A szakadár csoport fő célpontjai kormánytisztviselők, vallási vezetők és keresztény templomok, de felsőfokú intézmények hallgatói ellen is hajtott már végre merényleteket. Fegyveres támadásaiban a Human Rights Watch emberi jogi szervezet szerint 2010 óta több mint 1400 ember vesztette életét. A szekta egyedül ebben az évben 690 személy haláláért felelős.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport