Nyolc halott a bejrúti robbantásban

2012.10.19. 16:52

Legalább nyolcan meghaltak, 78-an pedig megsebesültek Bejrútban, miután felrobbant egy autóba rejtett bomba. A merénylet a libanoni főváros közepén, a főként keresztények lakta Asrafija kerületben történt, éppen a legnagyobb csúcsforgalomban. 2008 óta ez volt az első nagyobb robbantás a városban – írja a BBC.

Szemtanúk szerint a robbanást kilométerekkel távolabb is hallani lehetett, majd mentők siettek a helyszínre. A libanoni állami televízió felvételei szerint a helyszínen autók lángoltak és jelentős kár keletkezett a környező épületekben is, az egyik a támadás után kigyulladt. Az épületekből a vöröskereszt önkéntesei kísérték ki a sebesülteket, akik közül soknak a testét vér borította. Több járókelő sokkos állapotba került. A közeli kórházakban felszólították az embereket, hogy adjanak vért a sérültek ellátásához.

A támadás célja még nem világos, eddig egyetlen csoport sem vállalta magára a merénylet elkövetését. Az al-Dzsazíra televízióban Michel Pharaon, a Március 14. Koalíció egyik képviselője elmondta, Asrafija városrész lehetett a célpont, mivel szimbolikus jelentőséggel bír. A negyed a főváros szívében helyezkedik el, és itt igen erős a keresztény jelenlét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport