Egymást lőtték agyon az olasz vadászok

2012.10.23. 10:07 Módosítva: 2012.10.23. 10:10

Tragédiák sorozatával indult a mostani olaszországi vadászszezon: szeptember elseje óta tizenhárom ember halt meg, harminchárman pedig megsebesültek, mindegyiküket vadász találta el. Az Enpa állatvédő szervezet a belügyminisztériumhoz fordult, és részben a vadászok érdekében a vadászat szigorúbb ellenőrzését szorgalmazta, írja az olasz sajtó.

A szervezet szerint évente egyszer fizikai-pszichikai vizsgálatnak kell alávetni az olasz vadászszövetség 700 ezer tagját a tragédiák elkerülése érdekében, és meg kell akadályozni, hogy fegyvert szórakozásból viselő vadászok lepjék el a vidéket. Az Enpa szerint vadnyugati körülmények uralkodnak a vadászatra kijelölt olasz területeken: az itt élők, ha vadászt látnak, bezárkóznak otthonukba, mert a vadászok többsége mindenre lő, ami mozog.

A vadászat áldozatait képviselő szövetség is tömegkatasztrófának nevezte az alig két hónapja indult idényt. Arról is megemlékeztek, hogy az áldozatok között a vadászok mellett civilek is vannak. Egy udvaron játszó 8 éves kisfiút például egy eltévedt lövedék ölt meg, de golyó végzett egy kerékpárossal és egy erdőben gombászó férfival is, akit vaddisznónak hittek. Az is gyakori, hogy a vadászok egymást találják el, vagy a vadász fegyvertisztítás közben saját magával végez.

A halálos balesetek gyakoriságát a Coldiretti agrártermelői szervezet az olasz vadásztársadalom előrehaladott életkorával magyarázta, az olasz vadászok többsége ugyanis 68-75 év közötti.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport