Gyilkosságért körözik a vírusirtó McAfeet

2012.11.13. 13:44 Módosítva: 2012.11.13. 17:33
A jelek szerint beleőrült a leghírhedtebb fürdősódrogba az internet egyik legismertebb figurája, a róla elnevezett vírusirtót kitaláló John McAfee, aki 2008 óta a közép-amerikai Belize miniállam egyik szigetén él. Az angol-amerikai milliomost a szomszédja meggyilkolása miatt keresik, ő rettegve bujkál és úgy érzi, a belize-i hatóságok összeesküdtek ellene.

A homokba ásta magát, a fejére kartondobozt húzott, hogy lélegezni tudjon, így menekült el vasárnap a rendőrség elől az ismert milliomos, akit amerikai állapolgárságú kertszomszédja, Gregory Faull meggyilkolása ügyében kerestek a hatóságok. McAfee mindezt menekülés közben mesélte el telefonon a Wired magazin újságírójának.

A magányosan élő szomszédot vértócsa közepén, a tarkóján egyetlen felövéssel találta meg a takarítónő, a közelben egy 9 milliméteres Luger pisztolyba való lőszer hüvelyét találták meg.

McAfeere azért terelődött a gyanú, mert közismerten haragban volt Faullal, aki nem bírta elviselni az informatikus hat ugató kutyáját, és idegesítették a kertjében járőröző fegyveres őrök is.

Több mint lazulás

McAfeenek májusban már volt egy rendőrségi ügye, amikor kommandósok rohanták le a házát, illegális droglabort keresve benne. Bár a vádakat később ejtették, az egészen biztosnak tűnik, hogy a férfi a rekreációs kábítószerezésnél sokkal mélyebben belecsúszott a drogozásba, az utóbbi időben ugyanis erősen rákapott a fürdősódrogokra. A fürdősódrogoknak valójában semmi közük a fürdéshez, szimpla dizájnerdrogok, amiket fürdősóként legálisan árusíthatnak a világon sokfelé. McAfee kedvence, az MDPV nevű anyag Belize-ben legális. A floridai arcevő kannibált gyanúsították például azzal, hogy MDPV-t szippantott az őrült akció előtt, bár később kiderült, hogy ez nem volt igaz. A gyanú azért merült fel, mert a cucc, főleg a lejöveteli szakaszban már több fogyasztóból váltott ki logikusan nem magyarázható, erőszakos akciókat. Az MDPV az utóbbi időben a világ több pontján a heroinisták kedvenc második drogja lett.

A dizájnerdrogok előállításuk közben más vegyületekkel szennyeződhetnek Talán emiatt volt, hogy MacAfee mániájává vált a tiszta MDPV előállítása, otthoni laboratóriumában ezzel is kísérletezett.

A fehér por költője

A férfi "cuccárus" (stuffmonger) néven még egy orosz online kábítószeres fórumhoz is csatlakozott, ahol kétszáznál is több posztban tudósította a többi fórumozót a tökéletes fürdősódrog megalkotását célzó kísérleteiről. "Azt hiszem, ez a legfincsibb drog, amit valaha kitaláltak. Nem csak a leírhatatlan hiperszexualitása, hanem a selymes eufória és a finom lejövés miatt is" - írta. Mindenkit óvott viszont a freebase-eléstől, vagyis a drog nyers formájának inhalálásától. "A valaha volt legdurvább para tört rám" - írta erről. Kedvenc drogfogyasztási módja az volt, hogy a port az ujjára helyezve az ánuszába maszírozta. "Mérd ki az adagod, nyald meg a középső ujjad, mártsd bele a porba és dugd fel! Nem fáj annyira, mint ahogyan hangzik."

Szétcsúszott, menekül

A drogtisztító kísérletek és a folyamatos fogyasztás kiszámíthatatlanná tették McAfee viselkedését, aki saját bevallása szerint is olyan bűnözőket alkalmazott testőreiként, akik korábban az életére törtek. Paranoid lett, a hozzá érkező újságírókkal rendszeresen bizarrul viselkedett. Ha nem lett volna elég bizarr már előtte is a 17 éves barátnőjével élő, 67 éves, izmos, tetovált, kecskeszakállas, lőfegyvermániás cégtulajdonos.

A milliomos egyre több összeesküvés-elméletben hitt, úgy érezte, hogy a belize-i kormány üldözi és ki akarja szorítani az országból. Hétfőn, menekülés közben azt magyarázta a Wirednek, hogy egy nappal korábban kommandósok megölték a kutyáit, hogy kikészítsék. A gyilkosságot kategorikusan tagadta, sőt azt is megpendítette, hogy őt magát akarták eltenni láb alól, csak eltévesztették a házat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport