Gizella
9 °C
14 °C

Olajfúrótorony-robbanás a Mexikói-öbölben

2012.11.17. 15:14

Tűz ütött ki egy olajfúrótornyon a Mexikói-öbölben. Ketten eltűntek, négyen pedig súlyosan megsérültek. A partiőrség szombat reggel óta két munkást keres, akik még a pénteki tűz kitörésekor tűntek el. A platformról hatalmas fekete füst száll fel, amely kísértetiesen emlékeztet a 2010-es katasztrófára, amely az egész olajipar életet megváltoztatta a az öböl mentén.

A lángok akkor csaptak fel, amikor a munkások lángvágóval próbálták elvágni az egyik olajvezetéket. Legalább négyen súlyosan megsérültek, súlyos égési sérüléseket szenvedtek az egész testükön. Őket a Baton Rouge általános kórházba szállították. Bobby Nash, a partiőrség vezetője azt nyilatkozta még pénteken, hogy folytatják az eltűnt munkások keresését, szombaton pedig még nagyobb erőket vetnek be.

Egy kisebb olajfoltot észleltek a platform mellett, ez azonban valószínűleg korábban kitermelt, használt olaj, nem pedig friss szivárgás. A jelenlegi adatok alapján a partiőrség vezetője szerint nem kell ellenőrizetlen olajszivárgástól tartani. A platformot üzemeltető olajcég, a Black Elk szóvivője szerint a platform épnek tűnik, az érintett területen 100 liter olaj volt.