Elfogták a mexikói drogkartell bérgyilkosát

2012.11.24. 23:22

FBI-ügynökök kísértében visszavitték Los Angelesbe azt az FBI tíz legkeresettebb bűnözője között számon tartott José „Joe” Luis Saenzet, akit négy ember meggyilkolásával gyanúsítanak – írta meg a San Marino Tribune. Mielőtt betették egy autóba, a 37 éves férfi az újságíróknak annyit mondott, hogy „not guilty for life”. A férfit csütörtök este tartóztatták le Mexikóban, és jövő héten emelhetnek ellene vádat.

Saenz a gyanú szerint egy mexikói drogkartell végrehajtója és bérgyilkosa lehet. FBI-dokumentumok szerint 1998-ban azzal vádolták, hogy két embert megölt Los Angeles keleti részén. Két héttel később Saenz elrabolta, megerőszakolta és megölte a barátnőjét, akivel egy közös gyereke is volt. Az FBI szerint 2008-ban egy whittieri férfit is megölhetett, egy másikat pedig ugyanazon az estén megsebesíthetett. Azért is vádat emelhetnek ellene, mert megpróbált elmenekülni az igazságszolgáltatás elől.

A mostani elfogását az FBI napokig készítette elő a mexikói hatóságokkal együtt, mivel Saenzről úgy tudták, hogy fel van fegyverkezve és nagyon veszélyes.