Tizenhét halott a nigériai mészárlásokban

2012.11.28. 06:21

Autóból vaktában tüzelő fegyveresek lemészároltak tíz embert kedden Nigéria középső részében, míg az ország déli területén egy bankrablássorozat során hét embert öltek meg.

A keresztény többségű déli és muszlim északi részre osztható afrikai országban gyakoriak a vallásközi villongások. A központi Plateau államban elkövetett mészárlás hátterében is vélhetően vallási különbözőségek állnak.

A fegyveresek egy többségében keresztény lakosságú településen áthaladva, autóból nyitottak tüzet, menet közben, válogatás nélkül lövöldözve áldozataikra. Egyes szemtanúk szerint katonai egyenruhát viseltek, de a hadsereg cáfolta, hogy köze lett volna a történésekhez. A lövöldözőket nem sikerült elfogni. Nyolc áldozatuk a helyszínen, kettő a kórházban halt meg.

A déli Edo államban a támadók négy bankot próbáltak kirabolni, az összehangolt támadássorozatnak két rendőrőrs is célpontja volt. A robbantásokkal és lövöldözéssel végrehajtott akciók összesen hét ember életét követelték, de pénzt csupán egy bankból tudtak elvinni a rablók. A rendőrség szerint nincs összefüggés a történtek és az északi országrészben zajló erőszak között

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport