Összetörtek a telefonbetyárkodó rádiósok

2012.12.10. 10:32 Módosítva: 2012.12.10. 10:32

Telefonbetyárkodásuk óta először jelent meg a nyilvánosság előtt az a két rádiós műsorvezető, akik múlt héten egy betelefonálós műsorban megviccelték a VII. Eduárd kórház egyik nővérét, aki később öngyilkos lett, írja a Guardian.

Jachinta Saldanha annak a kórháznak a telefonközpontjában dolgozott, ahova a terhes Katalin hercegnőt szállították. A két műsorvezető magát a királynőnek és Károly hercegnek adta ki és Katalin egészségügyi állapotáról érdeklődött. Saldanha bedőlt a viccnek, és kapcsolta az osztályos nővért, aki aztán megosztotta a terhes Katalin egészségi állapotával kapcsolatos érzékeny, személyes adatokat. Bár a VII. Eduárd Kórház vezetése nem hibáztatta egyiküket sem, Saldanhát annyira megrázta a váratlan világhír, hogy véget vetett az életének.

A két műsorvezető két tévéinterjút is adott, melyben megrendültnek és összetörtnek tűntek. Beszéltek arról a fájdalomról, amit akkor éreztek, amikor meghallották Salandha halálhírét. "Életem legrosszabb telefonhívása volt" – mondta el a televíziós interjúban Mel Greig, a rádió műsorvezetője. "Millió alkalommal végiggondoltam az esetet azóta. Nem akarok mást, csak elérni Salandha családját és megölelni őket. Nagyon remélem, hogy jól vannak.".

Kollégája, Michael Christian arról beszélt, nagyon reméli, hogy a család megkapja mindazt a törődést és szeretet, amire most szükségük van.

Greig azt is elmondta, hogy nem lehetett előre látni, hogy a hívás ilyen tragikus következményekkel jár. "Soha nem szándékoztunk ilyen messzire elmenni. Egy buta tréfa lett volna, olyasmi, amit már rengetegen csináltak előttünk is."

A két műsorvezető most szólalt meg először a médiában a végzetes telefonhívás óta. Tracey Grimshaw, az egyik interjúnak helyet adó Kilences csatorna műsorvezetője arról beszélt, ő személy szerint együtt érez a műsorvezetőkkel. "Ők a táplálkozási lánc egy bizonyos pontján állnak, vannak fölöttük is, akik például eldöntötték, hogy ezt adásba adják. Ez nem élő adás volt, most mégis mindenki csak velük foglalkozik" – mondta el Grimshaw.

A telefonhívást leközlő rádiót tulajdonló Southern Cross Auster közleményt adott ki, melyben arról beszéltek, hogy felfüggesztenek minden hirdetést a 2Day FM rádióban, ezen kívül megszüntették Greig és Christian műsorát, és a rádió összes műsora számára megtiltották a telefonbetyárkodást. A vállalat kész bármiféle vizsgálatnak alávetni magát, ugyanakkor biztosak benne, hogy nem sértették meg a törvényt. A hívás után, még mielőtt a felvétel adásba került volna, többször próbálták felvenni a kapcsolatot a kórház illetékeseivel.

A Southern Cross Austero vezérigazgatója is arról beszélt, mennyire mélyen sajnálja a történteket. Rhys Holleran a Guardiannak elmondta, öt alkalommal próbálták felvenni a kapcsolatot a kórházzal, hogy beszéljenek arról, mit rögzítettek, és hogy mi történjen a felvétellel.

:

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport