Hányós kór támadt a luxushajóra

2012.12.13. 20:26 Módosítva: 2012.12.13. 20:44

Csodálatos karácsonyi hajóút helyett pokoli karantén jutott egy luxushajó utasainak, számolt be róla a Guardian. Az északi-tengeri karácsonyi útra induló hajón az indulás napján hányással járó járvány tört ki, a beszámolók szerint négyszáz ember kapta el a vírust.

Az egyik utas úgy fogalmazott a lapnak, olyan volt, mintha egy pestises hajón lettek volna. A hajót üzemeltető cég, a Carnival közleményében ugyanakkor csak enyhe bélrendszeri megbetegedésekről beszél, amelynek aktív tüneteit a hajó 1843 utasa közül mindössze hatnál fedezték fel.

Egy 62 éves utas, Paul Gilman viszont arról beszélt, hogy megelevenedett rémálom volt az út. Az utasok sorra dőltek ki, miközben a személyzet próbált úgy csinálni, mintha minden rendben lenne.

Egy másik utas, a 67 éves Brian Weston pedig elmondta, hogy zűrzavar volt az úr a fedélzeten az út első pillanatától az utolsóig. Az utasok szinte azonnal elkezdtek rosszul lenni, ahogy kifutott a hajó, utána pedig futótűzként terjedt a betegség. „Volt szint, ahol tucatjaival lettek rosszul az emberek, a hajó tisztjei viszont próbálták kisebbnek beállítani a problémát." – mondta el a férfi.

Az Oriana december 4-én hajózott ki Southamptonból. A jegy ára 1400 font volt, az út során pedig érintették volna Koppenhágát, Oszlót és Amszterdamot is.

A Carnival szóvivője elmondta, hogy megtették a szükséges egészségügyi lépéseket, hogy minimalizálják a betegség továbbterjedésének kockázatát a még egészséges utasokra.

Ugyanennek a cégnek az egyik leányvállalata üzemeltette a Costa Concordiát is. A luxushajó idén januárban süllyedt el, miután túl közel haladva a partokhoz, zátonyra futott Livorno közelében.