A császár aggódik

2012.12.23. 11:03

Aggasztja a japán császárt a szigetország lakosságának elöregedése. Akihito császár abból az alkalomból tett közzé hivatalos nyilatkozatot, hogy vasárnap ünnepelte 79. születésnapját. "Az ország előtt álló, egyik legsúlyosabb társadalmi, illetve szociális problémát a lakosság gyors ütemű elöregedése jelenti" - mondta az uralkodó, aki külön is szolidaritását fejezte ki azokkal az idős emberekkel, akik a városoktól távol eső, elszigetelt vidéki körzetekben élnek.

Ennek kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt két év kemény téli időjárása főként az északi területeken több idős ember halálát követelte. A császár ugyancsak szolidaritását fejezte ki az elmúlt évi földrengés, illetve az azt követő szökőár érintettjeivel, különös tekintettel azokra, akik a katasztrófa miatt otthonaik elhagyására kényszerültek.

Akihito és felesége, Micsiko császárné az elmúlt évben összesen mintegy két hónapot töltött a földrengés, illetve cunami sújtotta régiókban, támogatásukról biztosítva a helyi lakosságot.  • Hírek
  • Hírek