Csendes ember volt a tűzoltógyilkos

2012.12.25. 11:22 Módosítva: 2012.12.25. 11:22

Csendes embernek ismerték azt a férfit, aki karácsonykor lelőtt két tűzoltót, írta a CNN. A 62 éves férfi karácsonykor felgyújtott egy házat, majd rálőtt a kiérkező tűzoltókra. A tűzoltókat a websteri rendőrség szerint közvetlenül azután lőtték meg, hogy kiszálltak az autóikból. Egyikük egy órával azután, hogy meglőtték, a saját jarművével el tudta hagyni a helyszínt, majd egy mentőautóval kórházba szállították. A lövöldözésben két tűzoltó meghalt, kettő megsebesült. A férfi ezt követően öngyilkos lett. A környéken eközben hét ház égett le

Az eset után néhány órával a helyi rendőrség már arról beszélt, a tűzeset szándékos csapda volt, a lövöldöző ezzel akarta a helyszínre csalni a tűzoltókat. Az első lövések után a kiérkező rendőrökkel is tűzharcba keveredett, de végül öngyilkos lett. Azonosítása után kiderült: a 62 éves férfi korábban 17 évet ült börtönben, mert agyonverte saját, 92 éves nagyanyját még 1980-ban, a mostani lövöldözés helyszínével szomszédos házban.

A tűzharc sokáig feltartotta a tűzoltókat, végül hét ház égett le. A szomszédokat páncélozott rendőrségi járművekkel menekítették ki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport