Agyonnyomták egymást az újévi virrasztók Angolában

2013.01.02. 07:27

Tíz ember, köztük négy gyermek halt meg december 31-én Luanda egyik stadionjánál egy újévi virrasztás miatt kialakult tolongásban – jelentette kedden az Angop angolai hírügynökség.

Az áldozatok megfulladtak az őket agyonnyomó tömegben, amely a Cidadela Desportiva stadion egyik bejáratánál torlódott fel, mivel a meghirdetett egyházi tömegrendezvényre a négy bejáratból csak kettőt nyitottak ki. A szilveszteri tolongásnak 120 sérültje is volt, közülük tucatnyit még kórházban ápolnak.

Az éjszakai virrasztást meghirdető pünkösdista egyház, az Isten Királyságának Egyetemes Egyháza püspöke, Ferner Batalha az Angopnak azt mondta, hogy a vallási rendezvényre 70 ezer embert vártak, de ennél jóval többen érkeztek, és ekkora tömegre nem voltak felkészülve, bár a hatóságokat előre értesítették és a helyi vöröskereszttől is kértek segítséget a lebonyolításhoz.

Szilveszter éjszaka az elefántcsontparti Abidjanban is tolongás miatt haltak meg legalább hatvanan, több mint kétszázan pedig megsérültek. A nyugat-afrikai ország gazdasági fővárosában az újévi központi tűzijátékot megnézni özönlött a tömeg a városközpontban lévő stadionhoz, ahol a tragédia történt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport