Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem kapott kártérítést a Costa Concordia magyar zenésze

2013.01.06. 15:11

Semmiféle kártérítést nem kapott az egy éve szerencsétlenül járt olasz Costa Concordia luxushajó üzemeltetőjétől a hajó egyik magyar zenésze, akit most már kilakoltatás fenyeget - írta a The Sunday Telegraph című brit lap.

A lapnak Csanya Jenő, a hajó zenekarának egykori nagybőgőse, azt elmondta: a baleset óta nem kaptak fizetést, és a cég az odaveszett hangszerek és egyéb felszerelések árát sem térítette meg a zenekarnak.

A zenész elmondta, hogy a balesetben hát- és lábsérüléseket szenvedett, amelyek miatt továbbra is kezelésekre szorul, játszani nem tud, de hangszerei híján egyébként sem tudna dolgozni. Csanya hozzátette: mivel nem tudja fizetni ingatlanhitelét sem, most már az a veszély fenyegeti, hogy kilakoltatják otthonából.

A hajót üzemeltetető Costa Cruises a brit lapnak azt mondta: a személyzet tagjainak "csaknem 93 százaléka" elfogadta a felajánlott kártérítést, hozzávetőleg 80 százalékuk a cég más hajóin vállalt munkát.

A toscanai partoknál tavaly január 13-án bekövetkezett szerencsétlenségben életét vesztette Fehér Sándor, a zenekar hegedűse. Csanya elmondta: zenésztársával, Balogh József zongoristával a hajó kiürítése közben még látták, amint Fehér Sándor visszamegy, és rémült, síró gyerekeknek segít felvenni a mentőmellényeket.

Csanya Jenő elmondta azt is, hogy miután a hajó a part menti szikláknak ütközött, a belső tájékoztató rendszeren több nyelven is sokáig azt ismételgették, hogy mindössze elektromos problémáról van szó.