Földcsuszamlás ölt meg 42 embert Kínában

2013.01.11. 10:08

Legalább negyvenkét halottja van egy földcsuszamlásnak, ami több családot maga alá temetett a délnyugat-kínai Jünnan tartományban pénteken reggel.

A tragédia a tartományi székhelytől, Kunmingtól 550 kilométerrel északkeletre történt, Kaopo faluban. A település csaknem 80 lakójából 46-ot, köztük 27 felnőttet és 19 gyereket temetett be a közeli domboldal leomló fala. Jelentések szerint többségük még aludhatott. Az áldozatok között van egy héttagú család is.

A helyszínen több mint háromszáz mentő dolgozik kéziszerszámokkal és markológéppel, az áldozatok száma minden bizonnyal emelkedni fog.

Két sérültet kórházba szállítottak, a közelben élőket átmeneti szállásokra költöztették. A helyszínen mínusz két fok a hőmérséklet, 12 órával az omlást követően több mint ezer mentő dolgozott kéziszerszámokkal és öt markológéppel a területen.

Hszi Csin-ping pártfőtitkár, Ven Csia-pao kormányfő és első helyettese, Li Ko-csiang felhívták a mentésért felelősöket, hogy haladéktalanul tegyenek meg mindent az áldozatok és a károk minimalizálására, a további hasonló katasztrófák elkerülésére. A kormány egyik minisztere vezetésével munkacsoportot küldött a helyszínre.

A Hszinhua hírügynökség beszámolójából kiderül, hogy a szomszédos megyében októberben egy földcsuszamlás 19 ember életét oltotta ki, köztük 18 általános iskolásét. Ugyanott több földrengés szeptemberben legalább 81 ember halálát okozta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport