Kajmánnal őriztette a marihuánát

2013.01.11. 16:29

Másfél méteres kajmánnal őriztette eladásra szánt marihuána készletét egy feltételesen szabadlábon lévő férfi Észak-Kaliforniában. Az Alameda megyei seriffi hivatal emberei a férfi Castro Valley-i otthonában tartott rutinellenőrzéskor bukkantak rá a 15 kilogrammnyi – nagyjából 100 ezer dollár (22,2 millió forint) értékű – marihuánára, amelyet egy plexiüveg tartályban lévő, másfél méteres kajmán őrzött a hálószobában.

A kajmánok Közép-, illetve Dél-Amerika vizenyős területein élnek, és közeli rokonságban állnak az aligátorokkal. J.D. Nelson őrmester szerint a marihuána termesztésre berendezkedett házak, vagy a különböző kábítószereket rejtegető emberek után kutatva a hatóságok szinte kivétel nélkül mindig belefutnak házőrzőkutyákba, de hüllővel, különösen ekkorával, nem minden nap találkoznak.

A Mr. Teeth nevű kajmán tulajdonosát, Assif Mayart őrizetbe vették a hatóságok, és nem sokkal később eladásra szánt marihuánabirtoklás miatt helyezték vád alá. A 32 esztendős férfi állítása szerint a rapper Tupac Shakur 1996-ban bekövetkezett halálának emlékére vásárolta a hüllőt.

Mayar, aki idáig feltételesen volt szabadlábon – tavaly bűnösnek vallotta magát rendzavarásban –, valószínűleg a kaliforniai Halászati és Vadászati Bizottságtól is számíthat idézésekre, egyebek között egzotikus állat engedély nélküli birtoklása miatt. A különleges házőrzőt az Oaklandi Állatkertbe szállították, ám a hüllő nem sokkal később elpusztult. Az illetékesek szerint a kajmán nagyon rossz egészségügyi állapotban érkezett az intézmény kórházába.