Négyen haltak meg a bányabalesetben

2013.01.20. 13:50

Metánszivárgás miatt négy bányász megfulladt vasárnapra virradóra a szibériai Kemerovo megye egyik szénbányájában, további négynek a sorsa egyelőre ismeretlen. A metánszivárgás időpontjában 77 bányász dolgozott a tárnában, közülük 69-et sikerült idejében a felszínre hozni.

Négy ember megfulladt a gázban, de további négy bányászt egyelőre nem találnak a bányamentők. Utóbbiaknak ráadásul félbe kellett szakítaniuk a mentési munkálatokat, mert meg kellett várniuk, hogy csökkenjen a metánkoncentráció szintje.

A hatóságok közölték, hogy a bányában már nem fejtenek szenet, a bányászok csak felújítási munkálatokat végeztek. Az ITAR-TASZSZ hírügynökség emlékeztet, hogy az év eleje óta ez már a második baleset ebben a bányában. Január 7-én nyolc ember tartózkodott azon a helyen, ahol bányaomlás történt, közülük csak hétnek sikerült a felszínre jutniuk, egy ember életét vesztette.

A Kemerovói területen lévő bányákban az utóbbi években több baleset történt, gyakoriak voltak a metánrobbanások. Az anyagi gondokkal küszködő orosz bányaipar ugyanis súlyos biztonsági hiányosságokkal küszködik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport