Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Negyvenegy sérült a bécsi vonatbalesetben

2013.01.21. 10:31 Módosítva: 2013.01.21. 14:20
Frontálisan összeütközött két elővárosi vasúti szerelvény hétfőn reggel Bécs Penzing nevű külső kerületében, sokan megsérültek. Még vizsgálják, mi okozta a balesetet.

A mentők kora délután azt közölték, hogy a balesetben összesen negyvenegyen sérültek meg, ketten életveszélyesen. A baleset utáni első órákban még húsz könnyű és öt súlyos sérültről érkezett hír.

A nachrichten.at hírportál azt közölte, hogy a baleset a Schnellbahn 45-ös vonalán történt.

Az életveszélyes sérültek között van az egyik mozdonyvezető is.

A helyszínre küldtek két mentőhelikoptert. A helikoptereket üzemeltető osztrák autóklub azt is közölte, hogy többen sokkot kaptak.

A vonatok tele voltak utassal a reggeli forgalomban, így több mint másfél óráig tartott, amíg mindenki el tudta hagyni a szerelvényeket.

A mentés idején a Westbahnhof és Wien Hütteldorf között teljes vágányzárat vezettek be, a Westbahn felől érkező vonatok csak Hütteldorfig közlekednek. A környező utcákat is lezárták a mentés miatt, írja a regionalbahn.hu.

A baleset érinti a Budapestre tartó Railjet-vonatok forgalmát is, ezek a Westbahnhofot elkerülve közlekednek.

Az első vizsgálatok alapján egy kapcsoló meghibásodása okozta az ütközést. A diszpécser adott engedélyt az elindulásra Penzingben, és ezt Hütteldorf elfogadta, de nem zárható ki az emberi mulasztás sem. A további vizsgálatok jelenleg is tartanak, írják osztrák hírportálok.