Két embert megölt, fejbe lőtte magát

2013.01.22. 13:07

Lelőtt két embert egy Fülöp-szigeteki tárgyalóteremben egy illegális fegyvertartással vádolt kanadai férfi, majd miután rendőrök meglőtték, fejbe lőtte magát. A férfi egy ügyészt is súlyosan megsebesített, írja az AP.

A vádlott, a 66 éves John H. Pope lakhelyének, Cebu városnak a bíróságán jelent meg, ahol az illegális fegyvertartáson kívül szándékos rongálással és fenyegetéssel vádolták az ellene indított büntetőperben. A férfi a tárgyalás előtt néhány perccel elővett egy pisztolyt, lelőtt egy ügyvédet, valamint azt az orvost, aki feljelentette őt.

Ezután kirohant a teremből, meglőtte az ügyészt, és szembetalálta magát a rendőrökkel. A felszólításra nem adta meg magát, hanem megpróbált rálőni a rendőrökre is.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi miként tudott fegyvert bevinni a bírósági épületbe. Claro Arellano főügyész szerint „súlyos mulasztás történt a biztonsági intézkedések" terén, ezért felkérte a legfelsőbb bíróságot, hogy vizsgálja ki az eset körülményeit.

A lelőtt orvos Pope szomszédja volt, és azért jelentette fel őt, mert fegyverrel a kezében megfenyegette őt és más lakókat is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport