Kisebb robbanás volt Zágráb központjában

2013.01.23. 08:23 Módosítva: 2013.01.23. 10:42

Újabb robbanás volt Zágrábban, ezúttal senki sem sérült meg, jelentette a horvát rádió és televízió (HRT) szerdán reggel.

A robbanás hajnali fél három körül történt a horvát főváros központjában, a Jellasics (Jelačić) téren, de a HRT értesülései szerint csak a térburkolat sérült meg.

Az index.hr-nek szemtanúk azt mondták, hogy a robbanásba beleremegtek a környékbeli házak ablakai, de nem félnek, mert szerintük „csak egy provokátor ízetlen tréfájáról van szó”.

A rendőrség a nyomozás miatt hajnalban lezárta a robbanás közvetlen helyszínét, de a téren áthaladó villamosok zavartalanul közlekedhettek.

A hatóságok vizsgálják a robbanás okát, részleteket egyelőre nem közöltek.

d4bffef1-3570-4273-9bef-43194f66b031
Fotó: Borna Filić/index.hr

Januárban ez már a harmadik hasonló eset volt.

A hatóságok január 13-án őrizetbe vették az első két robbantás elkövetésével gyanúsított 53 éves férfit, aki megsebesült a január 11-i második detonációban, az egyik forgalmas sugárút, az Aleja Bologne és a Gospodska utca kereszteződésében, egy buszmegállóban.

Két nappal korábban a főváros legnyugatibb részén, Podsused állomásánál robbant fel egy szerkezet. Ekkor senki sem sérült meg, de egy mozdony és a sínek megrongálódtak, néhány környékbeli házban kisebb károk keletkeztek.